Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi

Eğitim Bilgileri

Teorik Eğitim, ETO derneği’nin Alsancak’taki merkezinde verilecektir. Daha sonra 4 saat üretim sahası uygulaması yapılacaktır. Katılım kontenjan ile sınırlıdır.

Eğitim İçeriği

  • Neden organik sebze?
  • Organik sebze üretiminin konvansiyonel üretimden olan farklılıkları,
  • Organik sebzeciliğe başlarken
  • Organik sebze üretiminde türlerin farklılıkları ve özellikleri,
  • Organik tohum eldesi ve fide üretimi,
  • Toprak hazırlığı, tohum ekimi, fide dikimi,
  • Bakım uygulamaları (sulama, gübreleme, toprak işleme, yabancı ot mücadelesi, tarımsal mücadele yöntemleri vb.)
  • Hasat, Nakliye, Paketleme ve pazarlama