Ülkemizde her gün yeni bir organik alışkanlık ve farkındalık oluşmaya devam ediyor. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin bir soru işareti yaratması sebebiyle en çok sığındığımız ve güvendiğimiz liman ise organik ürünler oluyor. Halizhazırda Türkiye’deki organik hayvancılık aktiviteleri, Avrupa seviyesinin yanından bile geçemese de, bu alanda bir talep mevcut ve giderek büyüyor. Konvansiyonel gıdalarda ve üretimlerde kullanılan ve tüketiciye yansıyan şaibeli durumlar, organiğin presitijine katkı sağlıyor. Antibiyotikler, GDOlu yemler ve kontrolsüz olabilen herşey bunların arasında sayılabilir. Bu sebeple, öncelikle hayvancılıkta sonra organik hayvancılıkta öğrenmemiz ve paylaşmamız gereken çok şey olduğunun farkına varılmasıyla ve gelen talep doğrultusunda, Türkiye’nin ilk organik süt işletmelerinden olan Elta Gıdanın, kursiyerlere Gökçeada’ da kapılarını açması ve Bilateral Projenin de katkılarıyla bu eğitim düzenlendi. Çok değerli akademisyen ve danışmanların, organik hayvancılık denetim ve sertifikasyonu uzmanı olan KSK temsilcisinin ve GTHB’den aynı zamanda ETO Ankara Şube Başkanı Dr. Sabiha Ünal ve Ertan Üşümüş’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Organik tavukçuluk ve alternatif tedavi metodlarıyla ilgili gelen eğitim talepleri doğrultusunda, Eylül 2015 içinde bir planlama yapılması kararı da alındı.